Заловиха българин точил от банковата сметка на Бил Гейтс

0
Българите правят пореден удар в Парагвай
Българите правят пореден удар в Парагвай

Полицията в Парагвай разби българска група за източване на банкови сметки чрез дубликати от кредитни карти. Сред задържаните е известният хакер Алексей Петров Коларов, който преди години източи хиляди долари от авоарите на Бил Гейтс.

 

Бандата, арестувана в парагвайската столица Асунсион, се състояла от четирима българи, предвождани от Коларов. Измамниците се били настанали в най- луксозния хотел в града. Целта им била да източат 1 млн.долара, но полицията ги сгащила на 90 000.

Хакерите избирали скъпи хотели, тъй като в тях вратите на стаите се отварят само с електронни карти. После заявявали, че са ги изгубили и искали нови. Щом ги получат, прехвърляли на старите данни за банкови сметки в Европа и Южна Америка. Методът за клонирането на кредитни карти все още остава загадка за

Бил Гейтс е сред хилядите жертви на българския хакер
Бил Гейтс е сред хилядите жертви на българския хакер

 разследващите.

Бандитите никога не използвали картите, добити от една страна, отново в нея. Във всяка държава използват различни, за да объркат криминалистите. Групата вършеела както в Европа, така и в Южна Америка.

При задържането им в Парагвай българите се опитали да обяснят, че е станала грешка. Затова полицаите им показали записи от камери на търговски обекти в целия град, от които в рамките на 2 часа са изтеглили 90 000 долара.

Мозъкът на бандата Алексей Коларов беше арестуван през 2004. По петите му бяха дори Сикрет Сървис, тъй като нашенецът точил и от банкова сметка на най- богатият човек в света Бил Гейтс. Тогава американските служби казаха за Коларов, че ако беше впрегнал капацитета си в Силиконовата долина, за отрицателно време щял да забогатее по легален начин. Коларов три години беше в затвора, но явно щом е излязъл, пак се е върнал към престъпния живот.

Бащата на Алексей Коларов е бивш полицай.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *