Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Залежали лукчета смучат на протестите

Борисов раздаваше автографи върху вехти картички

Борисов раздаваше автографи върху вехти картички

Застояли от години ментови бонбони „Лукчета“, обвити в хартийка с надпис „ГЕРБ„, ключодържатели, кибритчета със същото лого, шапки „БСП“, червени свирки и още куп залежали партийни агитационни материали изскочиха на митингите в София и Пловдив миналата събота.

Старите бонбони не се понравиха на протестиращите

Старите бонбони не се понравиха на протестиращите

Лидерът на герберите Бойко Борисов дори даваше автографи върху раздадени на демонстрантите картички с лика си, на които се мъдреше числото 15 – номерът на бюлетината на ГЕРБ от последните избори. Лукчетата пък били залепнали за обвивката си и трудно се белели. „Май са още от 2009 г., тогава се появи тази новост – агитация чрез бонбони за смучене“, удариха го на майтап опонентите на Бойко от червената централа. От ГЕРБ пък не им останаха длъжни, като опонираха, че БСП спешно е разровила складовете си да извади всички „оръфани летни шапки с козирки“, които произвеждали за съборите на Бузлуджа, „за да не им слънчасат пенсионерите“.

Ударите под кръста от двете партийни централи обаче само потвърдиха установения факт от на блюдателните, че и ГЕРБ, и БСП изкараха на улицата всичката си залежала от години агитация. „Какъв е проблемът. Нашите симпатизанти не са дошли за дрънкулки, за да харчим пари за нови. А и най-много се харчеха картичките с лидера . Борисов, за да си ги занесат вкъщи с подписа му“, отсякоха от ГЕРБ пред журналисти.

И БСП се позоваха на спестовност, като не отрекоха, че са извадили всичко налично от партийния резерв за оборудване на масови мероприятия. На митинга на „Орлов мост“ миналата събота червените не получиха дори и едно ново знаме. Повечето партийци от Столетницата носеха старите байряци с логото на левицата. Възрастен член на червената партия беше помъкнал чак от Добрич транспарант с картинка на розата, символ на БСП, но от най-стария й стилизиран вариант, отпреди близо 20 години. Червени свирки надуваха социалисти, но и те не бяха нови, а от последната предизборна кампания.

Най-добре за своите симпатизанти се беше погрижило ръководството на ДПС, като единствено внесоха видимо нов елемент. Депесарите бяха купили няколко десетки национални трикольора и раздадоха знамената в бяло, зелено, червено още сутринта по сборните пунктове преди митинга.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *