Закопчаха Николай Цонев! Опитал да си купи съдия – с видео

1

arestМВР осуетиха опита на екс военния министър Николай Цонев да си купи делото. Ченгетата закопчаха медиатора на мръсната сделка в момента, когато давал рушвета на съдията. По-късно и самият Цонев е задържан.

Ах, този Николай! Не стига, че е един от най-крадливите министри, ами се пробва да се прави и на тарикат. Разобличената схема е точно това, за което ни смръмниха от Брюксел. Абсолютна класика в жанра „съдийска корупция” ! Участниците във филма също са традиционните типажи: министър- бивш служител във финансовото ведомство- магистрат.

По обяд  екс висшия чиновник от миналото управление Тенчо Попов отива на среща със съдия Петър Сантиров, който гледа делото срещу бившия министър Цонев. arest11Срещата е на пъпа на столицата. Пратеникът на Николай Цонев носи куфарче с левове и евро 50 / 50- по 20 бона в двете валути. Точно дава рушвета на съдията и нахлуват баретите.

Малко след първия арест, друг екип закопчава белезниците на бившия министър, който вече доволно потривал ръце, мислейки че работата е опекана.

Николай Цонев е сред най-компрометираните министри от Тройната коалиция. Беше първият, за който веднага след смяната на управлението, се резервира съдебната скамейка. Нарушенията му не бяха тайна нито за Станишев, нито за обществото. Цонев ощети държавата за двете си години на министър с над 100 млн. лева. Той е и човекът от Тройната коалиция, който има най-голям принос за дефицита от 2 млрд. лв, открит наскоро. Сега всички ние го плащаме.

След тази акция, може би няма да е зле да преразгледат и случая „Емилия Масларова”. Въпрки че гони по „успехи” колегата си Цонев, се размина с глоба само от 5 000 лв. След обжалването на първата от 50 хил, които се оказаха недостъпни за нейния джоб.

В края на 2009 прокуратурата погна Цонев. ВИЖ ВИДЕОТО.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *