Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Заключиха Фейсбука на чиновници

Тъжно настроение и обяснима нервност е обхванала днес служителите в община Средец. По решение на ръководството на общината достъпът до развлекателни сайтове е забранен. Целта била да се повиши производителността на труда им и да не се разсейват в работно време.

Граждани, дошли за справки издадоха, че чиновниците приличат на буреносни облаци и връщат някои за допълнителни справки или документи. А истинската причина е, че влизането им във Facebook, YouTube, общи чатове, музикалните Vbox, zamunda и други губи време сайтове е вече ограничен. Проверка на общинските интернет доставчици показала, че всеки служител средно прекарвал по два часа на ден в социалните мрежи. Това не означавало, че двата часа важат за всеки. Някои даже не подозирали за мрежите, а други пък висели повече и забравяли за какво се намират на работа. Органичаването на достъпа е отчаяна мярка да бъдат накарани чиновниците да работят, но никой не знае дали тя няма да доведе до обратен ефект и те да прекарват времето си по канцелариите в коментиране на черната несправедливост, която ги е постигнала.

Според наблюдения в социалните мрежи активността на хората между 30 и 50 години е двойно по-голяма в работно време в цялата страна, отколкото от къщи. Някои крият кореспонденцията си от половинките си и у дома не припарват до компютъра, други пък просто убиват времето като спорят по форуми, защото от работа няма как да бъдат засечени и мненията им остават анонимни.

Чиновниците се ползват от различни благинки. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *