Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Задава се криза с хляба в София

Задава се криза с недостиг на хляб в столицата

Очертава се жестока криза с насъщния поради забраната за движение  на тежкотоварни коли по пътищата на територията на цялата страна. Според шефката  на  Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите  у нас  Мариана Кукушева  е много вероятно в столицата и близките до нея населени места да настъпи  сериозна липса на хляб. Заради забраната поради усложнената пътна обстановка автомобилите над 10 тона,  каквито са и брашновозите не могат да се движат, а за да не настане истинска криза с хляба,  пълните брашновози пътуват из страната,  придружавани от патрулки.

Мариана Кукушева е много притеснена от забраната за движение на брашновозите…

Според Мариана Кукушева    обаче  този на пръв поглед практичен и ефективен вариант не е дообмислен, тъй като той не е ефикасен по отношение на празните брашновози, които трябва да се приберат,  за да бъдат напълнени отново. Шефката на Федерацията  на хлебопроизводителите и сладкарите  разясни още,  че това е ключов проблем, който тепърва ще узрее и предизвика истинска криза с недостига на хляб, защото брашновозите са специален вид техника, който не може да бъде заместен  от никакъв друг вид превозно средство и не може да бъде спиран от движение освен ако положението не е наистина бедствено.

Мариана Кукушева разясни още, че тя е направила това, което зависи от нея и е съобщила за проблема на министерството на земеделието, а от тях зависи,  дали ще вземат своевременни мерки.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *