Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Забраняват „Ред бул“, защото води до агресии и инфаркти

„Ред бул“ води до агресии и инфаркти…

„Ред бул“ и останалите енергийни напитки вече  са забранени за консумация от деца според последното решение на правителството. Енергийните питиета ще са забранени за продажба на  лица под 18 год. възраст във всички учебни заведения, детски градини и общежития. Съвсем скоро няма да могат и да се рекламират енергийни напитки, ако рекламният клип е насочен към непълнолетни лица. Безалкохолните питиета  с голямо съдържание на кофеин( над 150 мг/1), които се характеризират със стимулиращ ефект имат поне една, ако не и повече от съставки като таурин, витамини в прекомерно количество и др., което ги прави изключително опасни за здравето, алармират лекарите.

Енергийните напитки предизвикват агресивно поведение у потребителите…

В спешните центрове много често постъпват хора с твърде високо кръвно налягане, именно поради консумацията на енергийни напитки. Не са прецедент и случаите, в които Бърза помощ помага на тинейджъри прекалили с енергийните питиета, в следствие на което стават агресивни, превъзбудени  и с много ускорен рисков пулс.

Според специалистите, ако прекалим с енергийните напитки можем да си докараме дори и инфаркт… Именно поради тази причина от правителството най – накрая са се вслушали в думите на лекарите и  са взели мерки, за да ограничат употребата на вредните напитки най – вече от страна на децата, за които може да се окаже и фатална прекомерната им  консумация.

Една от рекламите на „Ред бул“, която е насочена и към подрастващите! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Забраняват „Ред бул“, защото води до агресии и инфаркти

  1. Петрова Отговор

    20.10.2012 в 23:47

    Най-добре е Ред Бул да си обират партакешите и дим да ги няма от БГ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *