Забраняват на ватманите да се бият, да слушат чалга и да пушат цигари

1
Изглед от София

От 1 октомври, в поведението на столичните ватмани ще се забележи коренна промяна. На тази дата им се въвежда тотална забрана да пушат в кабинките си, да слушат ориенталска музика, както и да хвърлят боклуци по улиците през отворените си прозорци и да говорят по джиесем.

Това става благодарение на чисто новия и първи Кодекс за етично поведениена водачите, който се въвежда от „Столичен електротранспорт”. Въобще, от тази светла дата, злобните ватмани ще трябва да се съобразяват с общоприетите норми за добро поведение и оттук нататък ще трябва да се държат по изключително любезен начин с изнервените пътници.

Трамвай

Основната цел на новоскалъпения Кодекс е да осигури на клиентите все по – безопасна, удобна и дори уютна услуга. Поведението на нахалните досега ватмани трябва да бъде вкарано обратно в правия път и оттук нататък те трябва да са: честни, справедливи, решителни, уважаващи другите, отговорни, да осигуряват безопасност на всички участници в пътното движение, а и на своите пасажери. Списъкът обаче не се изчерпва с това.

Досега който каквото правил си е за негова сметка, но оттук нататък ватманите нямат право да се държат агресивно, да се разправят с пътниците по лични теми, да не псуват останалите водачи. Също така чак сега се въвежда и забраната да не пийват преди работа, а и да не посягат към други упойващи вещества.

Ако пък самият ватман е нападнат от агресивен пътник, той трябва да преустанови движението и да информира съответните органи. Колко време ще чака докато в полицията му обърнат внимание и как ще се спасява през тези тежки минути – все още никой не може да каже. Виновните водачи ще бъдат наказвани от петчленна комисия.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *