Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Забраняват и електронните цигари!

И електронните цигари попадат под ударите на закона

Върлите пушачи едва преглътнаха новият закон, който не им позволява да се отдадат на любимия си порок на обществено място и масово започнаха да давят мъката си в електронните цигари, а сега  се оказва, че най – вероятно управлението и това удоволствие ще им отнеме. Това обяви лично главният инспектор по здравеопазване д – р Ангел Кунчев.

Наргилетата без тютюн могат да се превърнат в заместител на цигарите по заведенията

Специалистът заяви, че в най – скоро време вероятно и електронните цигари ще минат под тежката забрана, защото нашето законодателство би следвало да бъда съгласувано с европейското, а в повечето страни членки електронните цигари са равносилни на стандартните тютюневи изделия и също са забранени. Самият д – р Ангел Кунчев констатира, че според него щом електронните цигари не застрашават здравето на околните няма причина и те да бъдат забранени за употреба на обществени места, но този казус тепърва ще се разисква.

Експертът констатира още, че дори и електронните цигари да бъдат забранени, някои предприемчиви собственици на заведения са сложили в своите обекти наргилета, които не се считат за тютюневи изделия и съвсем спокойно върлите пушачи могат да се пренасочат към тях на обществените места като заместител на цигарите.

И електронната цигара под въпрос!  ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

8 кометара за Забраняват и електронните цигари!

 1. azz Отговор

  30.08.2012 в 2:32

  Лобистки интереси на тютюневите компании!!! Разума трябва да надделее! Течностите които се изпаряват (официалния жаргон е „вейпват“) наистина съдържат тютюн. Както кафето кофеин, както бирата алкохол и чая теобромин! Електронната цигара не е за деца, тя е за зрели хора които харесват да поемат никотин по този ароматен и ПОЧТИ БЕЗВРЕДЕН ЗА ТЯХ (А ЗА ОКОЛНИТЕ НАПЪЛНО) НАЧИН. Да, има пристрастяване, както към кафето и алкохола. Някой вещества са си част от бита ни, ние ги харесваме защото се чувстваме по-приятно когато те са в организма ни. Пример е и захарта. Единствената разумна причина да се спрат тютюневите изделия е пасивното пушене от хора които НЕ ЖЕЛАЯТ да поемат пушека. А иначе който каквото вкарва в собствения си организъм си е негова работа. А когато става дума за БЕЗВРЕДНИЯ в количествата които се приемат обикновено никотин, е направо смешно да се мисли дори за забрана. Евала на д – р Ангел Кунчев, той е разумен човек и осъзнава че няма смисъл да се забранява нещо безопасно, нещо иновативно и добро.

 2. azz Отговор

  30.08.2012 в 2:34

  4 отговора за
  “Забраняват и електронните цигари!”

  ………………………

  Останалите три освен моя защо не ги виждам…

 3. OXYGEN Отговор

  30.08.2012 в 9:07

  Не, течностите нямат нищо общо с тютюн.
  Те съдържат никотин.
  Забраната за тютюнопушене не ги засяга по абсоютно никакъв начин!
  1. В тях няма тютюн.
  2. Няма никакво „пушене“ – течността се изпарява. Това, което излиза от ел. цигарата е пара, а не дим.

 4. azz Отговор

  31.08.2012 в 11:39

  Грешката е моя, в бързината явно съм написал тютюн. Абсолютна грешка, и то не от незнание а от бързината на писане или от късния час… :) Никотин съдържат, естествено.

 5. Webmaster Отговор

  15.09.2012 в 14:44

  Така е като се раздвижат лобистите дето лапат комисионни от тютюневите компании

 6. jordan 999 Отговор

  19.11.2012 в 20:36

  В тази държава имам чувството, че се прави всичко възможно как да ни направят живота по гаден. Не виждате ли, че в последните години се наложиха повече забрани от колкото през всичките години тоталитаризъм. Правят ни все по-бедни и глупави, а оправданието е, че това е европейския съюз. Да а ма не е, там хората имат права, взимат заплати десет пъти по-големи от нашите, а въпреки това хората протестират и вдигат революции, за най-дребните ограничения, а ние дреме ме, чакаме да дойде някой да ни освободи. Та по въпроса за електронните цигарите, проблема е в това не, че са вредни, а в това, че държавата неможе да взима акциз от продажбата им, а тук говорим за милиони приходи на ден от продажбата на конвенционални цигари. Ето за това искат да ги забранят, за да ни е по-гадно, а някои хора да са по-богати, естествено на наш гръб. Не знам само докога ще търпим да ни правят на маймуни, а не им извием вратовете.

 7. habermas Отговор

  08.01.2013 в 5:07

  we are a e-cig factory in china

 8. e-cigari.bg Отговор

  26.02.2013 в 15:26

  Ако има основания за забрана на електронните цигари, то трябва да забранят и хранителната промишленост !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *