Забраниха събирането на празни шишета и кашони! Хиляди несретници остават без препитание!

3

Физически лица вече няма да могат да предават черни и цветни метали срещу заплащане в пунктовете за вторични суровини. Това стана ясно, след като в Парламента на второ четене беше приет окончателно Закона за управление на отпадъците. По този начин вече ще се прекрати дългогодишната практика, която беше основен поминък на най-бедната част от населението.

Още през месец април от МОСВ (Министерството на околната среда и водите) бяха обещали, че законът трябва да бъде приет в най-къс срок. Това трябваше да стане до месец, тоест – през май, но нещата се проточиха малко по-дълго от очакваното. Според МОСВ, целта на Закона за отпадъците е да се прекъснат порочните практики в сектора.

Дискусиите по текстовете на Закона за управление на отпадъците продължиха почти една година. Стигна се до там, че дори от Европейската комисия заплашиха България със санкции заради неспазването на срока за прилагане на рамковата директива за отпадъците в националното законодателство, който бе до декември 2010-а година.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Трябваше малко по рано да приемат този закон ,преди да откраднат ламаринената ми врата на мазето

  2. Това трябваше да стане отдавна ,преди да окрадат решетките на шахтите по улиците.И тук надушвам мафия и лапачка на някой.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *