Забраниха прочутата бира на чехите

0

Алкохолните напитки с над 20 градуса алкохол бяха напълно  забранени в Чехия. Такова решение взе правителството и забраната ще продължи до второ нареждане. Причината е за много отваряния, вследствие употреба на алкохол-менте.

Досега са починали 19 души от силно съдържание на метилов алкохол в организма, след напиване с различни напитки, включително и с бира. Забрана бе сложена и върху продажбата на алкохол по павилионите. В Чехия има будки, подобни на нашите едновремешни лимонададжийници, където жадните изпиват по едно питие на крак. И докато при нас на крак се пият безалкохолни, чехите пътьом се подкрепят с по 100 грама концентрат, или пият в движение бира.

 Някои марки бира, които имат високо алкохолно съдържание също бяха временно забранени, което хвърли в потрес наследниците на Швейк. В страната са прочути бирариите, в които се пие бира на метър. Сега те пак са отворени, но градусът на питиетата значително е намален. Започналото разследване на починалите от алкохолно отравяне е открило, че отровените са пили в заведения, или са го купували от магазини, а не от будките за бързо напиване. Най-вероятно става дума за партида, която е произведена нелегално по метода на цар Киро и е пусната по търговската мрежа. Въпреки това забраната за пиене по улицата и за високоградусовите напитки остава.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/1dvoyvBslAg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *