Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

За 200 бона Иван Кочев – Чомбе стана архонт

Митрополит Галактион награждава с титлата архонт Чомбе

Митрополит Галактион награждава с титлата архонт Чомбе

Над 200 хил. лева се е бръкнал скандалният петришки бизнесмен Иван Кочев – Чомбе, за да се сдобие с титлата архонт. Отдавна в България стана практика новоизлюпени богаташи да добавят какви ли не титли и звания  към имената си за повече престижност и авторитет. Но отскоро изглежда, че и българската църква е решила да раздава титли стига щедрите български бизнесмени със съмнителен бизнес, да бъдат така любезни да си ги купят.

Вчера от новата услуга се възползва Иван Кочев Чомбе. Петришкият бизнесмен бе ръкоположен за архонт лично от старозагорския митрополит Галактион. Официалното събитие се е състояло не къде да е, а във впечатляващата пищна руска църква в село Шипка в непосредствена близост до паметника. Иван Кочев се е сдобил и с почетна грамота, жезъл и огърлица, които вървели към новото му звание. На церемонията митрополит Галактион облякъл Чомбе със специален плащ, на който е изписано новото му име „Архонт Иван”. Оттук насетне към пернишкия бизнесмен всички трябва да се обръщат единствено като към архонт Иван.

Иван Кочев- Чомбе

Иван Кочев- Чомбе

Припомняме ви, че именно архонт Иван откри изградения от него паметник на Ванга по повод 100-годишнита от рождението й. Паметникът на легендарната пророчица се намира в двора на родната й къща- музей в Петрич. Предприемчивият бизнесмен знае цената на своята титла и строи и църква „ Свети Иван’’ в родното си село Първомай.

Новата титла на Чомбе от гръцки се превежда като владетел, управляващ какъвто е и самият Иван Кочев… От  край време титлата се добива чрез безвъзмездни дарения към църквата. Преди Иван Кочев- Чомбе да открие знатния път преди него, това стори евродепутата Слави Бинев.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *