Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Юксел Кадриев продължава най-нагло да живее в общинското жилище

Заедно с бездомни социално слаби и многодетни семейства водещият на новините по Би Ти Ви Юксел Кадриев се е сдобил преди месец с общинско жилище. За разлика от останалите крайно нуждаещи се, новинарят е получил просторен  апартамент от 74 квадрата.

Юксел Кадриев

От документа, подписан от кмета на община „Красно село“ инж. Пламен Църноречки, става ясно, че за да получи по-бързо жилище, в семейството на водещия се е включила и неговата майка Гергана Кадриева. Възрастната жена зарязала къщата си на улица „Люляк“ в Оряхово, където останал бащата на Юксел – Феми, и пристигнала в столицата.

След кат новинарят се разведе  със съпругата си Бонка Георгиева, грижите за 10-годишната дъщеря на водещия поела баба му Гергана. Според наредбата, която определя условията и реда за установяване на жилищните нужди на гражданите, кандидатстващи за жилище под наем или продажба, новото 3-членно домакинство на Юксел трябвало да отговаря на няколко критерия.

Едно от изискванията в Наредбата било кандидатите за общински имот да нямат жилище на свое име, както и да не са продавали имот или земеделска земя в рамките на 10 години.

Майката на Юксел е продавала земя преди няколко години, а нито Юксел, нито тя спадали към графата „социално слаби“. Кадриев не отговарял и на изискването да е живял поне 10 години в столицата. Оказва се, че водещият е получил първата си адресна регистрация на 19 декември 2011 година, а настанителната заповед , с която се е нанесъл в общинския имот, е с дата 28 март 2011 г.

Юки се сдобил с жилище по втория начин

„Това е наглост! Би Ти Ви пуска репортажи за бедни семейства, чакащи с години за общински жилища, а в същото време служител на телевизията се облагодетелства и те си затварят очите. Сигурно Юксел живее в столицата повече от 10 години, няма имот на свое име, но със заплатата си на водещ на Би Ти Ви едва ли спада към графата „социално слаби“, които не могат да си позволят да плащат собствен наем.

Сега плаща стотина лева, а десетина години, ще го купи на символична цена“, палят се прецакани кандидати за общински апартаменти.

След като разбрала, че бившият й зет, с когото не си говорели от години, се е настанил в общински имот като крайно нуждаещ се, бившата му тъща Емилия Георгиев, яхнала метлата. Майката на бившата му съпруга пуснала жалба в общината, настоявайки да се извърши проверка отговаря ли на изискванията за получаване на апартамент новинарят.

Гневът на някогашната тъща на водещия бил предизвикан и от факта, че нейният семеен син отдавна бил сред чакащите за жилище, но въпреки че отговарял на критериите, така и не успял да се класира. Емилия била убедена, че Юксел се е сдобил с жилище по втория начин.


ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *