Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Йоско Костинбродския поръчан от ромски бос

Тарторът на Килърите 4″ Йосиф Йосифов – Йоско е поръчан от смъртния си враг Красимир Гочев – Шмид от Своге, сочат оперативни данни от разследването срещу мафиота от Костинброд.

Йосиф Йосифов - Йоско

Йосиф Йосифов – Йоско

Красимир Гочев е от ромски произход и преди 10 години е член на бандата на Йоско. След това става приближен до Христо Върбанов – Папата. Той е основният свидетел срещу Йоско за разпространение на наркотици, а има подозрения, че по делото „Килърите 4″ е анонимен свидетел.

Неслучайно Йоско е обвинен за убийства, които са извършени по времето, когато с Красимир Гочев – Шмид са били близки. Предполага се, че той си е спомнил много факти около убийствата на Фатик, Борчо, Шаки, стрелбата по Киро Японеца в замяна на това да остане защитен свидетел и да му се прекратят обвиненията за иманярство, където е разследван заедно с Ицо Папата.

Филип Найденов - Фатик

Филип Найденов – Фатик

Войната между Йоско и Красимир Гочев е в основата на неприятностите на костинбродския бандит, твърдят запознати с отношенията им. Дълго време бандата на Йосифов е ползвана от клановете в града за разчистване на неуредените сметки помежду им и Красимир Гочев е бил част от схемата. През 2009 година между приятелите избухва конфликт за пари. Посредник в отношенията им е прокурорът Бранислав Славов, който се разследва за нерегламентирани контакти с престъпния свят, включително и Йоско.

След скандала между двамата групата на Иоско за разпространение на наркотици е ударена от полицията а самият той изчезва в Гърция. Основен източник на информация, която ползва разследването, идва от Гочев. По-късно той става и основен свидетел по делото срещу Йоско за наркотици. В началото на 2010 година Костинбродския организира групата си, за да заеме мястото в наркопазара, което е освободено от Таки.

„Йоско беше арестуван в Гърция и го върнаха в началото на 2013 година. Не можеше да стои повече в ареста като ръководител на група за наркотици и през лятото трябваше да го пуснат. На свобода той е много опасен.

Има негови закани, че ще се саморазправи с Красимир Гочев, който е свидетел срещу него. В същото време има информация, че Гочев също готви убийството на Йоско, ако излезе на свобода. Обвиненията в старите убийства помогнаха Йоско да бъде задържан в ареста за неопределено време, за да се предотвратят убийствата на единия от двамата. Там положението е кой е наел по-качествени килъри“, разказва човек от ъндърграунда.

Красимир Гочев имал много информация за участия на Йоско в убийства като това на Асен Петров – Шаки и на Борис Арсов – Борчо, разстреляни съответно през 2004 и 2005 година. Те са разследвани за смъртта на Фатик заедно с Йоско, но са убити. На Йосифов е повдигнато обвинение единствено за незаконно оръжие, но е оправдан и по него.

Засега мафиотът е разследван за убийството на Фатик, но с нови данни за престъплението, за стрелбата по Киро Японеца през 2003 г. и за отвличането на сина на Венци Стефанов, който не се върна при семейството си въпреки платения откуп. Доказателствата за вината му обаче били оскъдни, защото е минало много време оттогава и трудно биха се доказали. Затова от прокуратурата търсят още свидетели, които да потвърдят информацията, получена от Красимир Гочев – Шмид.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *