Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Японски учени клонират мамут – с видео

бебе мамутКакво ли не се опитват да постигнат днес учените по света. Една от последните щури идеи идва от Япония, където изследователите ще се пробват да клонират мамут. Тяхната основна цел е да възродят живота на биологичен вид, който вече не съществува от хиляди години насам. Причината за изчезването на мамумите e все още неясна.

В научните среди доминират две теории – едната е свързана с избиването им от хората, което е довело до тяхното заличаване, а другата е, че не са могли да се приспособяват към новите условия на живот, след Ледниковата

мамутите са изчезнали преди повече от 30 хил. години

мамутите са изчезнали преди повече от 30 хил. години

епоха.
За да постигнат желанието си за създаването на клонинг на животното, те ще си послужат с тъканите от замразен труп на мамут, който се намира в лаболатория в Русия. Японските учени вече са готови с приговленията и единственото, което им остава е да се захващат за работа. Експериментът ще стартира това лято и ще е любопитно да видим какво ще стане.

ДНК от това мамутче, инплантирано в клетките на слон, ще върне животинския вид към живот

ДНК от това мамутче, инплантирано в клетките на слон, ще върне животинския вид към живот

Сложната процедура по създаването на клонинг ще се състои в това да се вземат ядра от клетки от загиналия преди стотици хиляди години мамут и да се съединят с яйцеклетката от жива слоница. По този начин ще се образува ембрион, който носи ДНК – то на мамут и ще бъде износен от слона от женски пол. Очакванията са в близките 5 -6 години на бял свят да се появи бебе мамутче. skandalno.net
Трупът на това изключително добре запазено в ледник мамутче ще послужи на учените да съживят изчезналия биологичен вид! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *