Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Яне Янев слънчаса – ще уволнява негласували чиновници

РЗС предлага да се въведе забрана за работа в държавната и общинската администрация за цели четири години на хора, които не са гласували на изборите.

Яне Янев е осенен от гениалната идея всеки българин, който е отказал да ходи до урните и да пуска бюлетина да бъде лишен от правото да работи каквато и да е държавна работа, дори портиер в селско кметство. Мотивът му е, че негласувалите са безразлични кой ще ги управлява, нямат гражданска позиция и затова няма да бъдат надеждни като служители на тази държава и да защитават добре интересите й.

Тези негласували лица да нямат предимство и като кандидатстват във фирми с повече от 50 процента държавно участие, предлага той. В конкурсите да се дава предимство на гласували, срещу негласували. Тази идея или идва от твърде жаркото напоследък слънце, или е опит, продиктуван от друга партия, на която Янев в момента е сателит, да изкара повече хора на изборите, изплашени за хляба си, смятат социолози. Колкото по-висока е избирателната активност, толкова по-голяма е възможността за шашми и манипулации, твърдят те.

Лидерът на РЗС не е предвидил обаче, че с този проектозакон може да опразни болниците. В момента всяка една МБАЛ в страната е с 51 процента държавно участие. Не става ясно лекарите и медицинските сестри, които са дежурни в изборния ден, или просто не могат да отидат до урните дали ще бъдат уволнявани, или сами ще си подават оставките. Доскоро се говореше за цели фирми, които отиваха да гласуват под строй по заповед на работодателите си. Сега този строй предстои да бъде узаконен, като се залага на страха да не останеш без работа.

Предполага се и че предложението на Янев ще отвори широко вратите за наши хора, които да бъдат назначени на държавни служби, просто защото са гласували. Предложението на РЗС обаче едва ли ще мине през пленарната зала, защото е на границата на нарушението на конституционните права на всеки българин и граничи с диктат и дискриминация.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *