ВВС ще снимат филм за нашите вампири

0
Труп на човек
Созополския вампир доведе ВВС в България

Откритите  край Созопол вампири предизвикаха световен интерес. Разкритите   гробници са рядкост и изкопаването на злите създания е пробудило интереса на ВВС и руската РТВ.

Според професор Божидар Димитров, в края на 13 век е имало двама мъже, за които се предполага че са вампири. Единият е носел името „Кривич“, защото бил сакат. Другият въпросен мъж е братовчед на легендарния Граф Дракула. Него са го наричали с името „Янкуло войвода“ или Януш Хуниади. Според легендите, Кривич се е подвизавал в морския град Созопол. Бил е управител, но  бил изключително зъл и постоянно е имал проблеми с тогавашните жители. Именно за това, той е намерил смъртта си там, като е прободен с кол в сърцето. Според древни вярвания, кол в сърцето било единственото решение за проблема с кръвожадните.

Граф Дракула
Имали потомци на Дракула у нас

Вампирите, които  тормозели хората, били известни като ВИП личности. Те се ползвали с уважение и рядко хората се осмелявали да ги притесняват. Оприличавали са ги като чаровни, високи и кръвожадни. Откритията на вампирски гробници направиха истински фурор и възможността да е открит роднина на Дракула накара много телевизии да снимат документални филми в България. Костите на покойниците ще бъдат изложени в Национално историческия музей, като всеки желаещ може да ги види.

Божидар Димитров за вампирските гробници. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *