Втори човек активирал бомбата в раницата на атентатора в Бургас

3

Собственици на туристическа фирма разкрили пост фактум атентатора на летище – Бургас. Двама братя го посрещнали, когато той поискал в Поморие кола под наем. Единият не говорел английски и извикал другия, който чат-пат се оправял с езика.

Точно той после казал на полицията, че американецът говорел с арабски акцент. Когато не знаеш един език, акцентът може да ти се стори и от Чукотка, коментираха юзъри. Злополучният атентатор наистина е имал съучастник и израелските тайни служби вече разпространиха фотоборот.

Със снимка в ръка в момента ченгета обикалят всички хотели от Слънчев бряг, Равда и Поморие и за ужас на хазяите всички квартири. Ако след тях тръгнат хората на Дянков, ще заловят хиляди наемодатели, които не си плащат данъците, но това е друга тема. Атентаторът престоял у нас най-малко четири дни, каза Цветан Цветанов. Той е бил в Равда и Поморие, отскочил е и до Бургас. Цялото му поведение обаче не прилича на изпечен престъпник, а на загубен аматьор. Търси кола под наем, размахва пачки с банкноти по 500 евро, изобщо прави всичко възможно да го забележат и запомнят. Ако е имал съучастник, то той би трябвало да му осигури кола и квартира, а не да наблюдава отстрани лаишките му действия.

Според криминалисти, които не са в системата, камикадзето няма характерното поведение на изпечен терорист, а по-скоро на дребен наркопласьор. Той се мести от едно населено място в друго, оставя следи в няколко квартири, иска кола под наем за четири дни, после казва, че му трябва за един, накрая я отказва. Все повече се натрапва версията, че атентаторът не е знаел, че ще взривява автобуса и себе си, а е мислил, че върши нещо друго, което е пак криминално, но не е атентат. По всичко си личало, че той не е активирал трикилограмовия взрив, който носел, а някой отвън му е „помогнал”. Този някой сега отчаяно издирват от полицията, но хотелите и квартирите са толкова много, че може и да не бъде открит, а може и отдавна да е напуснал страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *