Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Всяко трето дете у нас има криви зъби

Дете с криви зъби

Дете с криви зъби

Тези дни зъболекари от Асоциацията на денталните мениджъри се обединиха около твърдението, че всяко трето дете в България има криви зъби. Според специалистите причините за злокобните усмивки на децата са много и комплексни, но основна вина имат майките. Ортодонтите считат, че най – важният фактор за ужасяващото явление криви зъби у подрастващите е биберонът, който родителките пъхат в устата на децата си за щяло и нещяло само да не се занимават. Освен това майките позволяват и на 3-4 годишните си деца, че и по – големи да продължават да лапат биберона.

Друг важен мотив както при ранното затлъстяване на малчуганите и тук е вредната храна, с която безсъвестните родители тъпчат децата си. Не по –  малко вредно и опасно за децата остава и ранното им отбиване. Все по -често модерните майки са загрижени повече за бюста си, отколкото за децата си и прекъсват кърменето в твърде ранен период, което води до струпването на много зъбки на едно място.

Така желаните, но по-скоро мечта, отколкото реалност красиви детски усмивки

Така желаните, но по-скоро мечта, отколкото реалност красиви детски усмивки

Д-р Велислав Стоев от асоциацията разясни също така, че от първостепенно значение е и храната, която приемат майките по време на бременността. Според специалиста сегашните родителки били луди на тема перфектно тяло, но когато забременеят, започвали да се хранят безразборно и предимно с боклуци, които убиват всичко в младия организъм.

Резултатите на асоциацията са наистина фрапиращи, но абсолютно конкретни, защото са проведени в 28 региона на страната при деца до 18 год. възраст. Още по – лошото е, че до момента това са само предварителните данни от проучването. Според д-р Катя Славова координатор на изследването в София област, когато бъдат готови изцяло обработените данни : „те няма да бъдат никак цветущи“ и всяко 3-то дете, дори щяло да ни се види желан резултат за територията на България.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *