Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Всяко пето варненче аут от детската градина

Всяко пето дете във Варна остава извън детските заведения, оплакаха се родители. При подадени 2750 молби, 520 не са удовлетворени, защото няма места.

Всяка година в морската столица има битка за детските градини и всяка година майки и бащи остават разочаровани. Строителство на нови детски заведения няма, а старите се разширяват бавно. Миналото лято по това време избухна скандал. Родители твърдяха, че им е искан подкуп, за да бъдат записани питомците им. Други пък твърдяха, че в яслените групи се влиза само с връзки.

Много майки не могат да се върнат на работа, защото няма къде да оставят децата си. Аз работя за заплата 420 лева, а ако наема гледачка, трябва да й давам 400, оплака се Даниела Михова. Заради недостига на места цените на тези услуги са нараснали двойно. 300 лева иска жена, която пък само ще прибира детето от градината и около час ще чакат майката да се върне от работа. Има и няколко частни градини, но там понякога трябва да отиват и двете заплати на родителите, ако са ниски. Много шефове пък съкращавали щатната бройка на жените, които удължават своеволно майчинството си и назначавали други с устната договорка, че няма да раждат.

Въпреки че във Варна не достигат места в детските градини, някои заведения се затварят. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *