Всяко 5 – о българче с крими досие

1
Най-често хлапетата бягат от училище и вкъщи

12 223 деца у нас  имат криминални досиета, показва недвусмислено проучване на  Националния статистически институт. Всички хлапета са записани  в Детска педагогическа стая и съответните специалисти наблюдават дали малолетните престъпници вървят по правия път, или са склонни отново да кривнат.

Насилието сред подрастващите расте главоломно

Проявилите се невръстни хулигани са предимно момченца почти 10 хиляди, докато малолетните престъпнички са само 2559 на брой. Най – много от децата са сгафили, като бягат системно от училище или родителите си за по няколко дни, без да се обадят или  за доста по – продължителен период от време. Само за миналата година 1776 дечица са решили да си спестят учебните занятия. От вкъщи пък за същия период са избягали 1665 хлапета.

Според изнспекторите най – често децата се проявяват криминално, защото живеят в оскъдица и или  пък в тях всички са твърде заети и няма кой да им обърне внимание и да се занимава с тийнейджърите, които точно в тази възраст са най – податливи на лоши влияния и ужасно неуравновесени психически.  Специалистите отчитат, че за крими проявленията на децата голяма вина  има и лошото  им социално положение,  както и факта, че все по – често родителите  се развеждат и децата биват прехвърляни от единия на другия като разменна монета. Още по – ужасяващ обаче е факта, че поради всички тези причини агресията у подрастващите нараства и те все по – често прибягват до насилие.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *