Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Всичко в България е менте: и стоките, и промоциите, и … държавата!

promotsii1Skandalno.net Комисията за защита на конкуренцията се стяга да глоби реномирана международна верига заради подвеждаща клиентите промоция. За да стимулират все по- свиващите се заради кризата покупки, ръководителите й с листовки и плакати обясняват, че при сметка от едно пазаруване над 50 лев, клиентите ще получат кутия маркови бонбони. Но уж кутията е подарък, нещо като бонус за куража да ръснеш в тези смутни времена 50 лева наведнъж, пък има цена.

Но комисарите на потребителите се заяли с този дребен случай само защото / най—вероятно/ бдителен купувач е отказал да го правят на маймуна, както това се случва повсеместно и ежечасно в милата ни татковина.

Странно как чужденците, които държат най- големите вериги за хранителни стоки в България, се заразиха светкавично от нашите мурафети. На колко случаи сме се нагледали, как рекламират пилешки крилца примерно, с възможно най- ниската цена. Тя е promotsia2изписана пред гондолите едва ли не с букви метър на метър. Но ако не си толкова доверчив и прегледаш внимателно касовия фиш, изписан достатъчно ситно, се вижда, как онази цена не е тази цена.

И само това ли е? Сега вървят сезонните намаления на ботуши и боти. Голям смях! Не можеш дори да видиш чифт с цена под 70 лева. Преди това „редовната” цена на зимните обуща от естествена кожа е била почти двойно по-голяма. При това – тук въобще не говорим за маркова стока Ами при мобилните телефони какво е? Нормално е топ моделите, последен писък на технологиите да са скъпи. Но масовите апаратчета , които се търгуват в България, сигурно са № 1 по цени в целия свят. Ако обаче случайно ти ги продадат на реалната им стойност, те заробват с изгодни само на мобилните оператори клаузи в задължителен договор.

България от 20 години вече е отворена страна. Което значи, че бая народ пътува, гледа, сравнява и се чеше зад врата и когато не го сърби. Хората не престават да се изумяват от това как в Лондон например при сезонни разпродажби една тенис фланелка от естествен памук излиза 50 нашенски стотинки! В България дори в тъй наречените магазини за 1 лев тениските струват минимум 2,50 лева. И как бразилски топ модели на обувки от естествена кожа, били само до преди 6 месеца най-модерните, могат да се купят за десет паунда. И как за 1 паунд пак в Лондон се купуват три килограма мандарини, а у нас понякога и за един килограм не стигат…

Живеем в страна, в която всичко е менте. В това число и промоциите на търговците. То май цялата държава е менте… skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *