Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Всички партии се обединиха срещу Стоян Кушлев

Кушлев - обща мишена на всички партии

Кушлев – обща мишена на всички партии

Всички партии се обединиха в искането за уволнение на проф. Стоян Кушлев, председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Обвинения в шуробаджинащина, корупция и конфликт на интереси се изляха върху 70- годишния Кушлев.

Има нещо притеснително, когато всички партии – ГЕРБ, Атака, БСП, СДС, се обединят в желанието си да бъде отстранен някого. При условие, че лицето до момента не е било компрометирано.

Според депутати от ГЕРБ, Стоян Кушлев бил в конфликт на интереси, тъй като членувал в Царския ловен клуб и Национална асоциация по овцевъдство. На практика, Ловният клуб вече не съществува, тъй като през 1999 г. не е подновил регистрацията си. А в Асоциацията, Кушлев участва през 2004, когато помага за вкарване на порода гръцки овце у

Един от имотите на Митьо Очите, който беше отнет в полза на държавата

Един от имотите на Митьо Очите, който беше отнет в полза на държавата

нас. Когато професора е назначен през 2006 за шеф на Комисията, животновъдните му увлечения са история.

Миналата година, анонимни сигнали обвиниха Стоян Кушлев, че назначил свои роднини в Комисията. Това твърдение все още не е доказано. Тогава Кушлев коментира, че 5-6 души, които уволнил от Комисията за връзки с Маргините и вдовицата на Самоковеца, се опитват да го компрометират.

Комисията „Кушлев” не е достатъчно ефективна, но доста „едри риби” й станаха клиенти – Митьо Очите, Ангелинка Димитрова, вдовица на Самоковеца, Ерджан Рашид- Рок, Алексей Петров и още няколко обвиняеми по делото „Октопод“,  и др.

Искането за отстраняване на Стоян Кушлев и подвеждането му под съдебна отговорност, идва няколко дни след като Комисията записа рекорд – отне имущество за 3,5 млн. лева от бизнесмена от Търговище

Комисията отне 1,7 млн. от Ерджан Рашид - Роко

Комисията отне 1,7 млн. от Ерджан Рашид – Роко

Мустафа Алиев. България е и лидер на Балканите по отнето имущество от престъпна дейност. В момента се водят над 200 дела.

Причината да изритат Кушлев е готвеният нов проектозакон за Комисията. Според него, имущество ще се отнема без влязла в сила присъда и дори преди да се докаже престъпление. Законът, на практика, ще превърне Комисията „Кушлев” в държава в държавата. Затова за неин председател ще се търси по- удобен кандидат от Стоян Кушлев, които не е особено услужлив. Главната цел на новия закон е да даде още един лост на управляващите за разчистване на сметки с политически и икономически опоненти.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Всички партии се обединиха срещу Стоян Кушлев

  1. krasavec Отговор

    08.02.2011 в 17:12

    Може ли 70-годишен старец да бъде председател на точно тази комисия? Как Ви се струва дали ше се пребори с Маргините, с Митьо Очите, Доган и т.н.
    Какво толкова направи същата тази комисия – дали намали престъпността? Не. И никога няма да я намали или да се помъчи да се пребори с нея. На кого е нужна тя? Има полиция, има съд, има прокуратура и такава комисия има. Навремето като я е нямало да не би и престъпност да е нямало. А знаете ли за какви заплати става въпрос там? Имам познат -юрист с 1000 лв заплата е – обикновен служител. Не само Кушлев, а цялата комисия трябва да си отиде, защото тя не работи. Правят се по-големи разходи за нея, отколкото нейното конфискувано имущество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *