Всички кокошки в България – ощастливени!

0

Няма повече нещастни кокошки в България, заяви гордо министър Мирослав Найденов. В момента всички са щастливи и живеят в 122 ферми. Общо свободните пернати са около два милиона и половина.

Министърът не уточни къде са отишли нещастните им посестрими, които бяха към половин милион. Те или са станали на пастет и пилешки кренвирши, или са пуснати на воля и са преминали в другата категория. Щастливата кокошка се различавала от нещастната, че имала още 25 сантиметра жизнено пространство, казаха птицевъди. Те все още недоумяват защо беше цялата тази дандания и защо трябваше да се вложат толкова много пари, за да угодим на ЕС. Яйцата на отглежданите по новия начин пернати не са нито по-големи, нито по-жълти. Единствено стигат до пазара по-скъпи.

Щастливата кокошка е щастлива тогава, когато им петел, а не когато й разширят малко клетката, твърдят селяни, които от дълго време имат пилета в двора си. Те са си като хората. Може ли човек да живее без секс, дивят се дядовци и засукват мустаци, отдадени на стари спомени. Липсата на секс се отразява дори на животните, те си имат периоди на размножаване, разгонват се и организмът им преживява силен стрес от липсата на партньор, твърдят учените. За тях изкуствено отглежданите, затворени в клетки животни са два пъти по- малко жизнени, страдат и затова вече се отрича използването на животни в цирка, както и затварянето им в зоопаркове.

Все ни е тази какви яйца ще ядем – роптаят масово българите. Преди някой да се замисли за щастието на кокошките, трябва да е решил проблема с щастието на хората. Дори в световните класации българите са определени като най-нещастната нация в света. Освен това те се нареждат и сред най-бедните и най-стресираните. Затова определят грижата за кокошките като лицемерно натягане пред ЕС.

Щастливите кокошки са изискване на ЕС. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *