Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Всеки втори млад човек иска да е шеф – с видео

pieneНад 50% от младите хора до 30 годишна възраст искат да са шефове! Желанието за започване на собствен бизнес обикновено се мотивира с три причини: да няма началници, да се печелят много пари и независимост. Въпреки големите мераци, статистиката сочи, че едва 5% от младите хора са си шефове – много по- малко, отколкото в повечето европейски страни.

Стремежът за финансова стабилност и независимост на младите хора обаче се сблъсква с тежката реалност на трудовия пазар. България е сред страните, където младежите започват късно работа – средно на 22 години. За сравнение, във Великобритания и Холандия младите хора излизат на пазара на труда на 16-17 години. У нас, сивият сектор дава работа на хора между 15 – 24 години, но тъй като няма договор, трудещите се „ на черно” не попадат в официалните данни.

Трудната реализация на младите ги принуждава до доста късна възраст даyounf живеят при родителите си. Мъжете излизат от родния дом средно на 32 години, а жените – на 28 г. Като тенденцията е на повишаване. Основни причини за късното отделяне от полата на мама, според хората до 30 г., са скъпите наеми и неизгодните заеми за купуване на собствен дом. Родителите също имат вина за процеса: самите те много често спират децата си, вместо да ги насърчат към по- голяма самостоятелност.

Колкото по- късно обаче човек се отдели от къщата на мама и татко, толкова по- трудно свиква да се справя с ежедневните проблеми. Зависимостта от родителската грижа води и до характерови изменения : младите стават зависими и трудно взимат решения, започват да придобиват идеите на родителите си, вместо да градят свои собствени. Трудно се адаптират към различна среда, появяват се и нарушения в комуникацията с връстниците им.

Бъдещите шефове на България – ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *