Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Всеки трети българин бие жени!

Всеки трети българин бие жени

Отдавна известен факт е, че у нас мъжете доста често вдигат ръка на съпругите си с повод или без. Нито Западна Европа, нито наказанията на съдебната система, са в състояние да променят това, защото то е дълбоко вкоренено в съзнанието на нашенците.

Според специалистите, които непрекъснато провеждат експертни допитвания до населението, всяка втора българка поне веднъж в годината става жертва на издевателство и насилие от страна на собствения си съпруг. Според официалната статистика на МВР обаче нещата са далеч по – розови, защото например през миналата година, едва 1 455 българки са страдали заради семейното насилие.

Понякога дамите са по – силни

Въпреки това от полицията уточняват, че тяхната статистика се базира само на влезлите в сила присъди за подобни издевателства над личността. Ченгетата споделят зад кадър, че само един процент от жертвите на семейно насилие набират смелост и сила да се изправят пред света и да потърсят помощ от институциите. Според разочаровани българки обаче, самите ченгета въобще не искат да се занимават с личните проблеми на хората и в повечето случаи въобще не се и захващат.

Интересен факт е, че в Пловдив мъжете са най – люти и съответно най – много шамаросват непослушните си половинки. За сметка на това, според статистиката в Ловеч пък въобще не посягат на жените си, защото за цялата минала година, там не постъпило дори и едно оплакване.

Виж видео за семейното насилие:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *