Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Врачанският митрополит Калиник шамароса репортерка

Митрополит Калиник

Светите отци явно много са се изнервили около разкритията с досиетата, щом започнаха да раздават шамари вместо благословия. Вече трети месец Светият синод не може да излезе с подходящ отговор, който да обясни на хората за ченгетата с килимявки.

След поредното заседание в Софийската митрополия напрежението ескалира и божият гняв се стовари върху репортерката на националната телевизия Елиана Димитрова, която вместо отговори получи приятелски шамар по устата от придобилия нова популярност като агент Рилски и Велко – митрополит Калиник.

Това се случи след като гражданката Димитрова за пореден път попита божиите наместници дали са взели някакво решение по въпроса с досиетата. Някои от духовниците я подминаха, други попитаха как въобще помни „тези досиета”, а трети просто й пожелаха късмет. Това стори старозагорският митрополит Галактион, който с бащинска усмивка на уста измърмори едно „Бог да ви благослови” и влезе за обяд.

Митрополит Калиник

Дядо Калиник обаче показа, че въобще не обича някакви си журналя да го притесняват с неудобни въпроси и вместо да изчака с достойнство запитването първи атакува, като нападна по фланга и цапардоса с вестник репортерката през лицето. В следващия момент той предприе фронтална атака и посъветва учудената Елиана да го дава „по-културно”. На въпроса защо  я е ударил, дядо поп се измъкна тарикатски като заяви, че не е направил такова нещо, а просто и запушил устата.

Проблемите на отците започнаха, след като от комисията по досиетата разкриха имената на единадесет от митрополитите, които са били активни сътрудници на държавна сигурност. След обнародването на материалите стана ясно, че не са полицаи само патриарх Максим и митрополитите Гавриил, Амвросий и Николай. Като бивши ченгета бяха уличени и ръководителите на мюсюлманското вероизповедание Недим Генджев и Мустафа Алиш Хаджи.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *