Войната на хипермаркетите- унижението на българския купувач?!- с видео

3
hipermarket1
Хипермаркет
hipermarket2
Навалица в хипермаркетите

Големите търговски вериги у нас – преобладаващо чуждестранни, се хвърлиха в безмилостна позиционна война с цените. И направиха тутакси на луди калинки десетки хиляди българи.

Шумно рекламираният старт на нов магазин от веригата „Карфур” предизвика истинско цунами от клиенти пред вратите му, а също и пред открития в Пловдив преди три години „Кауфланд” . Едните пуснаха кофичка кисело мляко по 5 стотинки, другите – по 9 стотинки. Хипермаркетите свалиха цените на бананите под левче. Свинската мръвка за няколко дни падна под дъмпинговите 5-6 лева. Ягодите, които още не са в сезон / кой знае каква химия има в тях/ слязоха драстично под два лева.

Баби и дядовци с напреднал паркинсонизъм едва вадеха от портмонетата си с треперещи ръце скъпоценните, спестени от други лишения левчета, за да си купят няколко кофички кисело мляко с много, ама наистина много съмнително качество и чепка банани. Сградите на двата магазина само дето не се срутиха. Хората само дето шамари не си раздаваха заради евтините банани. Естествено всеки, който се докопа /ако въобще се докопа/ до съответния щанд…А през това време дама с приятен глас непрестанно припомня по високоговорителите: Уважаеми клиенти, припомняме ви, че имаме ограничения в количествата: не можете да купите повече от три килограма банани, повече от пет кофички мляко… Касиерките изнемогваха от чудовищните опашки.

hipermarket3
Африкански супермаркет

Хак да им е… Не на касиерките, на шефовете им. Докато хората се биха за невижданите намаления само на няколко стоки, събаряха и съсипваха без да искат, ябълките например, които фатално се търкаляха по пода – те не влизаха в стратегията на търговската война. Хитра, хитра тактика обаче. Заради три килограма евтини банани, хората излизаха от магазините с препълнени колички и с други стоки на раздути цени, които не само че компенсират загубите от промоциите, ами ги възвръщат и с лихвите.

Поведението на клиентите обаче наистина беше убийствено – типично социалистическо от бай Тошово време. Тогава всичко се купуваше по този унизителен начин. Но не заради цените, а защото просто го нямаше. Неведнъж се е стигало направо до бой заради това, че след три месеца затишие са пуснали малини, или червен пипер, или / сега някои младежи направо няма да повярват/ или за… тоалетна хартия.

Какъв срам…Какво унижение…. Нормално е да съчустваме на подобно поведение на престарелите баби и дядовци. Но в тази война се включиха много активно и далеч по-млади хора. Подобен бой сме виждали и в презадоволените държави. Но той обикновено е при разпродажбата на предпоследните колекции дизайнерски облекла. А в България е… за храна! Просто защото българинът е толкова беден, че не може да яде това което обича. Благодарение на чудесното управление на държавата… skandalno.net
Срамна гледка! Виж нахлуването на първите клиенти в новия хипермаркет „Карфур“ в Пловдив! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

 1. koi vi kaza 4e tova video e ot plovdiv? koi vi e izlygal? videoto e snimano li4no ot men i e snimano v burgas v edin obiknoven promocionalen den, nqma nikakvo otkrivane,,, vie ste ludi ve hora,, ot kyde q vzemate tazi nedostoverna informaciq,,, golemi ste balyci,,,,,,,

 2. Тъпанари, не можахте да не споменете Тодор Живков в кирливата си „статия“ нали? Да ама по живково време никой не тичаше заради това, че няма пари, храната в магазините не беше с изтекъл срок на годност и сиренето не беше 5лв килото. И беше от млеко, а не от палмово масло… Вижте докъде ни докарахте, боклуци, старите хора да тичат като маймуни за 1 кило намалена кайма с изтекъл срок на годност! Да ви се връща на всички тъпкано!

 3. Другаря Любомир Лупов казва:
  11.08.2011 в 20:59
  Тъпанари, не можахте да не споменете Тодор Живков в кирливата си „статия“ нали?

  Другарю, Лупов мъчно ли ти е за правешкия говедар???

  „Поведението на клиентите обаче наистина беше убийствено – типично социалистическо от бай Тошово време. Тогава всичко се купуваше по този унизителен начин. Но не заради цените, а защото просто го нямаше. Неведнъж се е стигало направо до бой заради това, че след три месеца затишие са пуснали малини, или червен пипер, или / сега някои младежи направо няма да повярват/ или за… тоалетна хартия.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *