Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Война за милионите на Коста Цонев

Коста Цонев

Новината за смъртта на Цонев близките му научили малко по-късно, преди да бъде оповестена и в медиите. В дома на актьора веднага пристигнал синът му Митко и неговата съпруга. Докато уреждали подробностите около погребението обаче, станало дума и за завещанието.

„Още не е изстинал, а искат да го делят. Това е кощунство!“, заяви приятел на фамилията, който, също се притекъл на помощ в трудния момент. От години насам между наследниците на Коста се обсъждало, че не му остава много време и подялбата трябва да бъде уредена. Съпругата на актьора Ели не искала да го тормозят с подобни въпроси, тъй като здравето му и без това било критично.

Синът Митко и други близки на фамилията обаче били убедени, че Цонев вече е уредил въпроса. Още преди две години, когато навърши 80, актьорът беседвал с адвокат по темата, а после намекнал на фамилията, че е споделил пред юрист последната си воля.

Тогава здравето му се разклатило сериозно и се наложи да претърпи тежка операция, от която не знаеше дали ще се събуди.

Наследниците му още тогава подозирали, че Коста ще завещае всичко на съпругата си Ели. Той често споделял на семейни сбирки, че тя е човекът, направил живота му радостен, и заслужава най-големи блага и почести за това. Мълчанието й по темата за завещанието само подсилвало съмненията.

Още по времето на комунизма Коста Цонев бе един от най- добре платените актьори. Пачки обаче натрупал след падането на Тато покрай различни приятелства и бизнеси. Бившият царски депутата не парадирал с имоти и финансови възможности, но негови колеги още преди идването на Симеон Велики разнасяли слухове за баснословното му богатство, надхвърлящо сензационните 4 милиона лева!

Ели и Коста Цонев

Освен парите обаче война ще се разгори и за имотите на Коста. Той притежава къща в Бистрица и два големи апартамента в центъра на София. Имението в полите на Витоша със сигурност оставил на вдовицата си, защото тя е семейният им дом от доста години и в нея са изживели най-щастливите си съпружески мигове.

Дъщерята Теодора, която живее в Италия, отдавна се отказала от имотите на татко си и го помолила да не я споменава в завещанието си, защото си има всичко. Синът на актьора Митко Цонев обаче се надявал да получи поне софийските жилища.

Близки до фамилията обаче изразяват съмнение, че Коста му е оставил дори толкова. В последните години от живота си той бил огорчен от отношенията с децата си и рядко се виждал с тях. Дори в едно от последните си интервюта миналата година призна, че те идвали да го навестят само когато имат някакъв интерес.

Единствено съпругата му Ели остава вярна докрай. Повече от 20 години съпругата на Цонев бе неотлъчно до него и преживяха заедно куп радостни и още толкова тъжни моменти. В последните му дни пък тя бе целият свят за Коста.

ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *