Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Воден апокалипсис помита България!

За страховити наводнения предупреждава ООН България. В следващите 10 дни се очаква температурите да се увеличат значително, а рискът от водни бедствия е напълно реален. За да се избегне трагедията, от ООН съветват да започне ударно изграждане на диги и други съоръжения, които да предпазят населението от задаващата се стихия.

Топенето на ледовете по река Дунав, което започва до броени дни, поставя в опасност българските и румънските селища в близост. Патова ситуация се очаква и в Сърбия, която в момента също се намира под дебела снежна покривка. От Агенцията по бедствията към ООН съобщават, че са на лице всички признаци за опустошителни наводнения, които ще отнемат много човешки животи и ще причинят огромни загуби

Ще се повтори ли трагедията?

за икономиката на застрашените страни.

Властите в държавите, които са в риск, сред които и България, трябва да вземат спешни мерки за изграждане на предпазни съоръжения, алармират от ООН. Угрозата от бедствието трябва да накара управниците в тези страни да се замислят в какво състояние е инфраструктурата им и как може тя да се подобри за бъдеще.

За опасността от разрушителни наводнения, когато започне снеготопенето, алармира и българският еврокомисар Кристалина Георгиева. При огледа на последиците от трагедията в село Бисер и другите засегнати селища в харманлийско тя предупреди, че ще стане още по- страшно и правителството има две седмици за превенция.

Отговорността за язовирите беше прехвърлена към мега министерството на Трайчо Трайков. Министърът заяви, че е направена инспекция на всички водоеми и са локализирани потенциално опасните.

Най- страховитите наводнения в България. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *