Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание! Зрънчото води до пристрастяване и прави децата злобни и агресивни

От малки децата у нас свикват да бъдат хранени с junk food...

От малки децата у нас свикват да бъдат хранени с junk food…

Мазните царевични пръчици, снакса, солетите и пр. правят  децата зависими към този тип junk food, категорични са лекарите. Причината, затова е в съдържанието на мазните царевични пръчици, които водят до пристрастяване, а когато малчуганите  не получат любимата си храна стават злобни и агресивни. Това откритие на проф. Донка Байкова всъщност не е нищо ново под слънцето отдавна в Европа тези  вкусотии са поставени в „черните им списъци”. Този вид храна е лесно смилаема, безспорно вкусна  и лесно засища, но  е и безкрайно вредна и опасна както за  здравословно състояние на децата, така и за психичното им здраве. Царевичните пръчици представляват преработен продукт,  който е претъпкан с въздух. Той и всички други разновидности на junk food са с изключително високо съдържание на  растителни мазнини, които най – трудно се усвояват от организма. Най – често използваната мазнина в този тип лакомства е палмовото масло, но не тя е най-страшното. Зрънчо бъка от огромно количество сол и най – вече от  един куп подобрители и овкосители, обозначени с буквата Е. Всички тези вредни вещества водят до затлъстяване у подрастващите и разрушават имунната им система, възмущава се    д -р Байкова.

Така вкусният, но и адски вреден Зрънчо...

Така вкусният, но и адски вреден Зрънчо…

Безспорен факт е, че царевините пръчици не съдържат почти нищо полезно. Според лекарите производителите на подобен вид храни доста хитроумно спекулират, че те са направени от царевично брашно. Истината обаче е, че  те не съдържат нито витамини, нито минерали…

Според експертите бумът със затлъстели деца у нас  е изцяло по вина на родителите, които предпочитат да си спестят излишните главоболия и угаждат на малките със зрънчо,чипс и пр… Храната в детските градини и училищата  е доказано здравословна, но по –  лесно  за младите майки и татковци е да пренебрегнат здравословния режим  на децаца и да ги пратят в устата на лъва или изобилното разнообразие от junk food на нашия пазар.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *