Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание! Трафиканти на хора лъжат с работа в чужбина

Кадир Мехмед едва оцеля след плен в Гърция

Трафиканти на хора дебнат за наивници с примамливи предложения за работа извън страната. Пролетно – летният  сезон е надеждата за  мнозина българи да припечелят добри пари зад граница. Търсенето на работа в чужбина обаче изисква повишено внимание от страна на кандидатите.

Капанът обаче може да е заложен не само от недобросъвестни посредници, но дори от приятели. Хората, попаднали в ръцете на трафиканти, са принуждавани да работят срещу символични суми или без пари. Взимат им документите за самоличност, за да не могат да търсят помощ от институции.

Жертвите на съвременното робство обикновено са подлагани на психически тормоз, рядко се стига до физическо насилие. Освен че са заплашвани, ги държат гладни и живеят в нечовешки условия. Най – яркият пример беше

Вече и мъжете не са предпазени от трафика на хора

съдбата на Кадир Мехмед, който беше докаран от Гърция полумъртъв. Дори след като се съвзе, човекът, известен като „живия скелет“, не пожела да разкаже премеждията си в гръцката ферма.

България е сред предпочитаните страни от трафикантите на хора. Жертвите обикновено са необразовани хора, които живеят в крайна бедност и лесно се поддават на обещания за работа и добра заплата. Робовладелците избират хора, които не знаят чужди езици, за да не могат да се оправят в чужда страна.

Преди няколко години жертвите на трафика на хора бяха предимно жени , вече мъжете са предпочита плячка за робовладелците.

От Агенцията за борба с трафика на хора предупреждават гурбетчиите внимателно да прочетат договора, който подписват и да си извадят копие. По никакъв повод да не оставят документите си на други хора. При проблеми трябва да се обърнем към посолството  на страната ни в съответната страна.

Трафик на бели робини. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Внимание! Трафиканти на хора лъжат с работа в чужбина

  1. Маркова Отговор

    04.08.2012 в 18:28

    Има ги и са много.Искам да предупредя за един такъв „работодател“ от Германия,казва се Самир Кабрии и е бошняк.Връзката с българи осъществява т.н.Мелиса, българска туркиня.предлагат работа в строителството и къде ли не….Но не плащат, доста хора са измамили с примамливи обещания и празни надежди.осъществяваха връзка със скайп samir197270 ,но може вече да е променен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *