Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание! Столични таксита заразяват с жълтеница!

Жълтеница може да прихване всеки клиент на такситата в столицата, сигнализират от Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания. За болните, които ходят на хемодиализа, няма специализиран превоз, така че на повечето им се налага да използват обществените коли. Много често обаче пациентите боледуват от хепатит А, а зарязаването с опасния вирус е изключително лесно.

Още следващият клиент в таксито може да се зарази. Шофьорите няма как да почисват след всеки пътник, който ходи на хемодиализа. Често след като са били на процедурата за смяна на кръвта, от телата на болните текат различни секрети. А ако те имат Хепатит, вирусът може да зарази следващия пътник.

Масово по болниците липсва превоз за хората на хемодиализа

Опасността е особено голяма при малките деца, които постоянно си пипат устата.

Болниците предпочитат пациентите им на хемодиализа да се придвижват с таксита, за да се пестят пари от специализиран превоз. Касата плаща 14 лева на курс за болен човек до болницата и обратно. За здравните заведения обаче е по- изгодно да си прибират парите, а пациентите да се оправят, както могат.

Проблемът с превозването на болни с таксита е, че няма как колите да се дезинфекцират след курса. Затова се налага да има специални превозни средства, както и за удобството на самия пациент. От хемодиализата на болните често им прилошава. Таксиджиите няма как да отреагират и да окажат помощ. Колите нямат и сирени за спешни случаи.

И малкото болници, които са заявявали, че ще купят допълнителни линейки и бусове за пациентите на хемодиализа, все още не са го направили.
Живот на хемодиализа. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *