Внимание! Солариумите причиняват рак

0
Ако прекалите със солариума може да заболеете с рак

Любимите на нежния пол солариуми са изключително опасни за здравето ни, алармира шефката по Клиниката по дерматология към ВМА доц. Мира Кадурина. Специалистката е категорична, че ако прекалявате системно със солариумите, каквато е практиката у нас,  можете да се сдобиете с рак на кожата.

Доц. д-р Мира Кадурина разясни още, че в модерните западни страни изкуственият тен отдавна е отживелица, но у нас задължително трябва да си черен, за да си актуален.

Основен враг на кожата си остава слънцето

Всички дерматолози обаче подкрепят твърдението на д – р Мира Кадурина, че повечкото солариум неминуемо води до рак на кожата. Медиците дори разясняват, че все по – често при тях идват жени, които са любителки на солариума с променени бенки, които са първите сигнали за раково образувание. Лекарите са обединение и в становището, че слънцето също е основен враг на кожата и с излагането на него също не бива да се прекалява, въпреки че сте се намазали със слънцезащитни кремове.

Медиците предупреждават, че в България всяка година жертва на коварния рак на кожата стават десетки българи, защото нямат мярка по отношение на тена.

Злоупотребата със солариума води до рак на кожата!  ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *