Внимание! Очилата менте покосяват зрението ни

0
Тънкажните очила увреждат зрението ни

Всеки летен сезон оптиките се борят с масовите продажби на слънчеви очила, които имитират утвърдени марки. Бутките с очилата менте са буквално на всеки ъгъл, а в курортите сергиите са навсякъде.

Очните лекари обаче алармират, че хората които залагат на тънкажните цайси за сметка на качеството,  в последствие дават много повече пари за увреденото си зрение и не могат да си го върнат.

Очилата менте водят до проблеми със зрението

Очилата менте са същински бич за очите, разясняват офталмолозите. Най – малкият здравословен проблем, до който водят фалшивите очила,  е главоболие, което хората често отдават на жегите, но в последствие се появява по – сериозният с увреденото им зрение. Лекарите разясняват, че евтините очила не само не предпазват очите ни, но и пропускат много повече ултравиолетови лъчи, поради което хората имат усещането, че нещата които виждат са много  по – близо до тях, отколкото  са всъщност.

На пръв поглед тази безобидна илюзия обаче  след един,  два летни сезона с очилата менте води до проблеми с очите. Очните лекари дори съветват хората, ако нямат възможност да си позволят качествени очила, по – добре да не слагат въобще ментата, защото те са само за фасон, но за съжаление с последствия.
Евтините слъчеви очила ни струват прескъпо. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *