Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание! Нов интернет вирус краде данни от банковите сметки

Хакери използват компютърния вирус Ransomware за рекет на интернет потребителите

Интернет вирус

Интернет вирус

Нов компютърен вирус нахлу в мрежата и създава реална опасност за интернет потребителите, информираха специалисти. През новата 2013 година ще бъдем тормозени от именувания като Ransomware зловреден код, което в превод означава „откуп”.

Действието на опасния вирус е особено неприятно, защото на практика той заключва операционната система и важните файлове в компютрите или смартфоните. За да отблокират заключените файлове, хакерите изнудват жертвите си да им предоставят данни от банковите си сметки, чрез които да присвоят откуп и да прекратят злодействието на програмата.

Не се оставяйте  хакерите да ви изнудват

Не се оставяйте хакерите да ви изнудват

Български програмисти съобщиха, че у нас вече са регистрирани няколко подобни случая. Според експертите, ако попаднем в подобна ситуация в никакъв случай не трябва да даваме никаква информация на онлайн рекетьорите и да потърсим специалист за разрешаване на проблема.

Изключително важно е всеки интернет потребител да следи каква информация изисква което и да било приложение в мрежата. Най – голямата опасност се крие в порно сайтовете, тези за споделяне на пиратско съдържание и в онлайн магазините. Те най – често са използвани от хакерите, за да крадат личните данни на хората. Препоръчително е на всяка конфигурация да има поставена надежда антивирусна система и защитна стена.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *