Внимание! Мошеници прибират пари с обещания за работа по морето!

0
Работа на морето

Нагли мошеници започнаха да мамят чрез интернет, че осигуряват работа за летния сезон на морето. Лъжците се представяли за собственици на хотели, увеселителни заведения или фотографски студия и обещавали добре платена работа. На кандидатите обаче събирали такси под различни предлози, които гражданите плащали с надеждата да изкарат някой лев и същевременно да си направят почивка на море.

В един от случаите, 32 годишен мъж прибирал различни по размер суми от кандидати за несъществуваща работа по Северното крайбрежие. От началото на април т. г., хитрецът започнал да публикува обяви за работа в различни сайтове с твърдението, че е собственик на няколко обекта по плажната ивица на Черно море.

Работа на морето

На желаещите да сключат трудов договор с неговата „фирма” събирал такси, под предлога, че ще ги употреби за изготвяне на необходимите документи като например медицинско свидетелство, карти за пътуване с обществен транспорт и др. Ужилените били задължавани да изпращат и копия от личните си карти, трудови книжки, дипломи и т. н.

От полицията предупреждават всички българи, да са особено внимателни при интервютата за работа. Съветват да не се предоставят лични данни на неизвестни лица, независимо какво твърди отсрещната страна. Документи като лични карти, дипломи и прочие, да бъдат показвани само при увереност, че наистина става въпрос за истински работодател.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=2e7UeSTyoRY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *