Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание! Газираното разболява децата с диабет

Над 50% от децата редовно консумират газирани напитки…

Консумацията на газирани напитки води до захарен диабет у дечицата в ранна възраст. Този факт направи публично достояние специалистът по хранене и диетика проф. Донка Байкова. Според статистиката в България над 50% от децата редовно консумират вредните газирани напитки. Една част от подрастващите дори са изместили водата със сладките газирани напитки.  Това е изключително вредно и опасно, защото газираните са наситени с огромни количества захар или редица подсладители. И в двата варианта влиянието им върху здравето е изключително негативно. Газираните  прецакват обмяната на веществата в организма на подрастващите и ги пренасищат с голямо количество излишни калории. “ Газираните напитки са абсолютно рискови за здравето, защото лъжат организма, че се приема нещо сладко. В резултат той произвежда голямо количество инсулин, който обаче е излишен и няма какво да го преработи или разгради“, разяснява проф. Байкова.

Пиенето на газирани води до диабет у децата в ранна възраст…

Този факт се характеризира с 3 отрицателни последици. В потребителите на газирани напитки се увеличава гладът за нещо сладко поради огромното количество инсулин в кръвта. Това  пък води до повишаване на общото усещане за глад, а третата е, че всички поети хранителни вещества отиват към периферията в организма и се превръщат в мазнини. Освен по гореспоменати и останалите съставки на газираните напитки също оказват негативно влияние върху телата ни.

В газираните има високо наличие на овкусители, оцветители, консерванти  и емулгатори,  чрез които газираните наподобяват соковете на външен вид. Тези вещества вредят на стомашния тракт и могат да доведат до гастрит. Всеизвестно е, че освен всичко друго газираните напитки правят децата прекалено нервни и агресивни. “ Има риск и от отключване на алергии“, заключва проф. Байкова.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *