Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание! Банкомати бълват банкноти – менте

Фалшиви пари

Фалшивите пари наводниха България

От Българска народна банка обявиха, че държавата буквално е заляна от фалшиви банкноти. Най – много ментета има от по 10 и 20 лева, но в последния месец страната е наводнена и с неистински от по 50 лева.

Финансовите експерти отправиха сериозен апел към гражданите да внимават много и то не само при пазаруване, а и когато теглят от банкомат. Все по – чести ставали случаите, в които машините пускали фалшиви купюри и съществува реалната опасност да пострадате сериозно, ако сте разсеяни.

Фалшиви пари

Само за последните три месеца са задържани около 500 петдесетачки, които циркулирали в обращение. Толкова са спипани и през предходните три месеца. Тоест, от началото на годината БНБ са засекли близо 1 500 фалшификата.

Най – голям е делът на ментетата със стойност от 20 лева, следвани от тези о 10 и 50. Най – малко се фалшифицирали петолевките и двулевките, но въпреки това са засечени и доста голям брой от тях. От БНБ съветват, ако се усъмним в банкнотата веднага да отидем в най – близката търговска банка. Ако пък вече сте станали жертва на измамата, веднага трябва да предадете неистинската банкнота в МВР, срещу което ще получите удостоверяващ документ.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *