Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание: Енергото ни мами с електромери – менте – с видео

elektromerЕлектроразпределителните дружества мамят абонатите с електромери, които не отговарят на европейския стандарт. Поради това, ако токът е с лошо качество – измервателните уреди увеличават показателите за консумация, вместо да спрат работа. Така, в края на месеца, сметката съмнително набъбва.

През 2002 г., ЕС създава списък с определени критерии, на които трябва да отговарят електромерите. В рамките на 2 години, всички уреди трябва да бъдат подменени. Апаратите, които се използват у нас обаче, не отговарят на критериите на Съюза и ще трябва да бъдат сменени .

Друг проблем, свързан с електромерите е, че за разлика от останалите elektromer1страни, в България потребителите нямат право да си избират сами електромерите. По закон, уредът трябва да се осигури от компанията – електроразпределител. У нас абонатите нямат право на избор, освен да платят за електромери, произвеждани в Чехия от фирма, която няма никакъв опит.

Междувременно, потребителите пропищяха от новите апарати. Вместо да спират, когато токът не е качествен, електромерите изведнъж започват да се въртят като луди и отчитат повече консумирана енергия, отколкото действителната. Електроразпределителните дружества, разбира се, отричат. Според тях, използваните у нас апарати, са съобразени с директивите на ЕС и не са с по- лошо качество от тези в другите държави.

Според неправителствени организации, загубите на държавата от подобна измама на ЕРП- тата, се изчислява на 150 млн. лева. Абонати пък се оплакват, че откакто са с новите електромери, сметките им светкавично са скочили.

Измамите на ЕРП- тата провокираха граждани към нестандартни решения, за да се противодейства на енергийния терор. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Внимание: Енергото ни мами с електромери – менте – с видео

  1. Вито Отговор

    22.05.2011 в 13:45

    Всички имаме електромери и знаем за проблема !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *