Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Внимание! Бозата пълна с микроби!

Боза

Експерти от Агенцията по безопасно хранене алармират, че любимата на милиони българи напитка – бозата бъка от микроби. Оказва се, че бацилите нахлуват през пластмасовите капачки и бутилки, в които се съхранява гъстата течност. Това се случва, защото бутилките не са добре затворени както трябва да е със залепваща ивица пластмаса. Производителите на напитката за по – лесно и евтино просто завъртат капачката на бутилката, като по този начин осигуряват свободен достъп на множество микроби, които бушуват във въздуха да се настанят удобно в бозата.  При проверката стана ясно, че години наред никой не се е сетил да обърне внимание на  производителите на боза, как бутилират и съхраняват сладката течност.

Любимата на милиони българи комбинация баница с боза е опасна за здравето им, поради неправилното съхранение на напитката

Именно затова при направената инспекция преди броени дни са налице плашещите резултати. От близо осемдесет проверени бозоварни се оказва, че 42 са извън закона. Предприятията съвсем рационално са използвали капачки, които лесно се отварят от потребителите, но по никой начин не са надеждни и не осигуряват необходимата безопасност на напитката, за да може да се предлага свободно на пазара. Шефът на звеното към Министерството на земеделието и храните д-р Йордан Войнов сподели, че девет от предприятията за производство на боза са директно затворени, защото в тях са съблюдавани и множество други нарушения освен при начина на съхранение на бозата.

Що се отнася до останалите 42-ма провинили се производители на боза д-р Йордан Войнов отсече, че са им наложени необходимите санкции, както и предписания за да преустановят своята дейност, като не създават опасност за здравето на любителите на боза.

Любимата на милиони българи комбинация – баница с боза, възпята в песен! ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *