Внимание: Безалкохолните опасни, колкото и цигарите

3

Това е новото откритие на здравни експерти в Америка. И двата продукта можели да доведат до непоправими увреждания в човешкия организъм.

Някои безалкохолни, съдържащи кофеин, водели до пристрастяване и увеличавали черния дроб до този на алкохолиците. Захарта в газираните напитки влияела пагубно на целия организъм. Изпушването на една кутия цигари е равно на изпиването на две чаши газирано. При някои маниаци на кока-колата се наблюдавал уголемен черен дроб и дори се стигало до трансплантация.

Захарта пък в другите напитки можела да доведе до диабет, да увеличи кръвното налягане и да увреди сърцето. Изкуствените подсладители били още по-опасни, защото вече се доказва, че са канцерогенни.

Учени от Калифорнийския университет искат компаниите – производителки да спрат агресивните си реклами и да пристрастяват деца към продукцията си с цел печалба. След тази пагубна информация остава въпросът какво да пием. Други учени пък доказали , че млякото и мазнините в него са вредни за стомаха и черния дроб. Консумацията на минерална вода водела до натрупване на тежки метали в организма, а плодовете сокове в кутии имали много консерванти. И понеже човек не може да живее без течности ни остава сами да си изберем кой орган да си увредим, като надигаме чаша с каквото и да било.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. защо говорят пълни глупости в тази статия! Не захарта, а точно аспартама, който уж я замества и присъства в почти всички газирани напитки и най-вече в колата, предизвиква всички тези пагубни ефекти. Нали вече и бозата я правят с аспартам. Хора, не пийте тази отрова – АСПАРТАМ!

  2. Не са съвсем глупости, защото в газираните напитки отдавна няма захар. Използва се глюкозо-фруктозен сироп, който убива възможността на организма да разбере кога се е нахранил. От там идва и тенденцията към напълняване и всички сърдечно-съдови заболявания в последствие.
    Аспартамът също е изключително вреден и води до диабет.
    Аз отдавна не пия кока-кола и подобни.
    Отдавна минах на бира :) – хем е газирана, хем няма изкуствени оцветители и подсладители, хем е най-евтината напитка на литър и подпомага бъбреците. А хмелът е естествен антиоксидант. Друго, което препоръчвам е зеления чай, но приготвен в домашни условия, без захар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *