Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Влак престоя в тунел 15 минути, пътниците в паника

Бързият влак Бургас – София заседна вчера в тунел край Копривщица. Над 15 минути изнервените пътници нямали никаква информация, защо са останали там. Тръгнали слухове, че е станало ново земетресение и тунелът отпред е затрупан. Възрастна жена получила сърцебиене и други от купето й се притекли на помощ с валидол.

Деца се разплакали, защото за миг светлините във влака угаснали и всичко потънало в мрак. Младежи, увиснали по прозорците, казали пък, че край вагоните тече вода и или са попаднали на наводнение, или язовир е прелял и се излива в тунела. Паниката буквално взривила хората и някои замислили да скочат и да се спасяват. Кондукторът дал „свежа“ информация, че влакът стои на едно място, тъй като семафорът в тунела свети червено. Беше просто ужасно, разказва студентката Детелина Монева.

 От новините няколко дни ни заливаха с черни картини от земетресения и наводнения, след което самите ние попаднахме в капан, без да ни бъде дадена никаква информация защо стоим на едно място. Въздухът във вагоните стана задушен, нямаше кислород, преглъщахме като риби на сухо. Изплашени възрастни хора допълнително увеличаваха напрежението. Никой от ръководството на влака не дойде да ни успокои. Детелина е възмутена и заради лъжата на БДЖ, че през празничните дни ще бъде увеличен броят на вагоните. Не забелязах такова нещо. От Сливен още пътувах права в коридора, а след Карлово дори в коридора нямаше къде да се стъпи.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *