Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Влади Въргала: В казармата пребивах старите кучета!

Владислав Карамфилов – Влади Въргала

Влади Въргала налагал здраво старите кучета, които се опитвали да го строяват в казармата. С нескрита гордост се хвали, че именно той е човекът, разрушил традиционния модел стари войници – новобранци, при който първите са неизменно прави, а вторите виновни за всичко.

„Когато ме пратиха там се знаеше, че като си новобранка ще те налагат по кратуната, като станеш дърто куче ти ще ги млатиш. Аз обаче пребих двамина от старите още през първите месеци. Ама за да не си помислите нещо лошо – и мен са ме били по 15 души наведнъж” – споделя обичаният от всички актьор и настоящ режисьор.

Владислав Карамфилов – Влади Въргала

Владислав Карамфилов разказва, че прослужил точно две години в наказателната рота на така наречения „Черен полк” в Симеоновград. Той разясни, че поделението се наричало така, защото през Втората световна оттам изпратили на фронта осем хиляди войници, от които след боеве в Унгария се прибрали само двадесет. Тогава обезумелите майки на загиналите боядисали всичките сгради в черно през нощта.

„Ми там казармата беше нещо по средата между затвор и фронт. Всеки ден беше интересен по своему и брутален”

Въргала си припомня и други интересни случки от наборната си служба. Сред тях неизменно се откроява едно произшествие, при което насмалко самият той не сринал из основи целия Симеоновград.

По време на стрелби с БТР през нощта, неговите набори си направили шега и отнели вниманието му. Той щял да започне стрелба с малка и голяма картечница едновременно, което било напълно забранено от устава. Въпреки забраната Въргала решил да гърми, но в този момент ужасен крясък раздрал въздуха:

„П***а майна, обърни купола, че ще сринеш града”

Въргала се огледал и с учудване установил, че завътрял купола на машината към града, където нормалните граждани кротко си вечеряли и гледали новините по телевизията.

Създателят на „Шменти – капели” си припомня още, че изкарал едно денонощие в ареста по собствено желание. В онези дни войниците нямали право да гледат мачове по телевизията, но те естествено го правили. Когато командирът дошъл на проверка изловил всички виновници без Карамфилов, който точно в този момент бил в тоалетната. Когато разбрал за съдбата на другарите си обаче, той сам се предал и споделил участта им.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=gZ2hv46sOb0

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Влади Въргала: В казармата пребивах старите кучета!

  1. Айй Отговор

    24.08.2013 в 16:23

    Е то хубаво да се хвали, ама пред тези дето не са били в казармата. А колкото за ареста „по собствено желание…“ а бе я зарежи тези измислици. Точно по това време и в този полк, да си се правил на мъж …. наистина голям майтап. Може и да е искал, ама надали. Каквото и да приказва, да го приказва пред днешните младежи, дето са гледали войници само по филмите. Явно просто се е „пошегувал“.

  2. Румен Калинов. Отговор

    12.12.2018 в 11:20

    Лъже въргалчето , служих в същия полк една година след него , ако скочиш на стар войник си обречен и той го знае но се шегува.Иначе е голям пич и много го харесвам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *