Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Виж схемата, по която Николай Банев окраде половин България – 2- ра част

банев акб форесКак Николай Банев направи парите си е въпрос за милиони. В този материал ще опитаме да обясним схемата. Невероятното си забогатяване Банев дължи на наивността на стотици хиляди български пенсионери. Именно техните вноски в пенсионния му фонд „АКБ Форес“ го изстреляха сред най- богатите хора в Европа. А самото деяние на Банев се превърна в една от най- отвратителните кражби в повече от 20-годишния ни преход.

Олигархът от гр. Любимец има две големи слабости, започващи с буквата „М“ – мангизите и мацките. Днес той нищи спомени как бил изхвърлен от комсомолската организация заради самостоятелното му мислене и характер, нетърпящ николай банев глупави мнения. А истината за изключването му от организацията е повече от битово- сексуална. Точно тогава Банев, който по това време вече е женен, се запознава с бъдещата си съпруга номер – 2  – Дочка, която също е омъжена. Двамата стават любовници и на общо събрание на Комсомола са публично порицани и изхвърлени за неморално поведение.

Непосредствено след идването на Демокрацията, Николай подхваща собствен бизнес, който обаче не върви добре. Но все пак парите стигат за да издържа себе си и Дочка, с която вече са се оженили. Големият му шанс идва едва през 96- та година със старта на Масовата приватизация в България. Незнайно как бедният като мишка дребен бизнесмен от Любимец успява да кандърдиса големия чешки консорциум „Форест-инвест“ да му отпусне близо 4 млн. долара, с които да основе фонд, николай евгения баневикойто да се включи в изкупуването на приватизационни дялове. След което стартира невиждана до момента рекламна кампания по масмедиите. Така повече от 150 хиляди нашенци поверяват боновете си във фонда на Банев. А натрупания капитал е около 3 млн. лв. И точно това е първоначалния капитал, с който Банев започва бизнеса си, а не цитираните от него два лева и петдесет стотинки, които дрънкали в джоба му на дребни монети, когато го изхвърлили от Комсомола.

На стартиралите впоследствие приватизационни търгове, Банев печели солидни дялове в 35 печеливши предприятия. Но вместо да раздели печалбата със стотици хилядите съдружници във

"Полимери - Девня" - едно от фалираните от Банев предприятия

"Полимери – Девня" – едно от фалираните от Банев предприятия

фонда, той прави един колкото неочакван, толкова и мръснишки ход. Прецаква както чешките си благодетели от „Форестинвест„, които така и не успяват да си върнат отпуснатия заем, така и всички онези бедни хорица, които му повериха приватизационните си бонове. Решава да провежда общите събрания на фонда в труднодостъпното родопско село Бенковски. По понятни причини единствените присъстващи на въпросните събрания са Николай Банев и семейство. Автобусният билет дотам многократно надвишава стойността на една бонова книжка. И по тая причина нито един от хилядите дребни акционери не се явява на събранията. Фамилията на бъдещия олигарх взима еднолични решения изцяло в своя полза, с които отстранява всички останали съдружници, като вдигат първоначалния

Със заграбеното от заводите, Банев си купува яхти и други лукс дрънкулки

Със заграбеното от заводите, Банев си купува яхти и други лукс дрънкулки

капитал. Така „АКБ Форес“ се оказва единствения приватизационен фонд, който така и не изплаща дори стотинка печалба на своите акционери. Придобитите от олигарха работещи предприятия са умишлено фалирани и разпродадени. А спечелените пари, Банев превръща в луксозни вили, яхти и коли. Почин на нечистоплътния бизнесмен е да върти бизнес единствено с пари, взети на кредит. Много на брой фирми и банки са водели дълги и нескончаеми съдебни процеси за да си приберат поне малка част от парите, които Баневи са усвоили.

ВИЖ :

Как Николай Банев ограби половин България! – 1- ва част на материала тук

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Виж схемата, по която Николай Банев окраде половин България – 2- ра част

  1. От където си дошъл там отивай – мръсна гнидо, твоята катафалка ще бъде без ремарке, тъй като накрая няма да имаш с какво да те погребат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *