Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Висши полицаи забранили Дарина Павлова да се разпитва за убийството на Илия

Дарина Павлова не е разпитана веднага след разстрела на Илия Павлов, разкриват криминалисти участвали в разследването. Веднага след убийството те поискали да разпитат съпругата на боса, но това им било забранено най- категорично.

Едва на по- късен етап с нея разговаряли високопоставени полицейски началници, но не и служителите, които оперативно разследвали разстрела. Никой обаче не им дал смислено обяснение защо са тези привилегии към Дарина Павлова.

„Това беше грешка“, категорични са разследващите. Точно заради такива непрофесионални решения има десетки неразкрити поръчкови убийства от годините на прехода.

Работата по разстрела на шефа на „Мултигруп“ е спряна през 2004- 2005 г.Той е убит от снайперист на 7 март 2003 г. пред входа на компанията си. По случая са проверявани първоначално 6- има заподозрени, като част от тях са чужденци. Работено е и по евентуално участие в убийството на хора от сръбския Земунски клан, от групата на Йосиф Йосифов – Йоско

За 20 г. преход, няма разкрито поръчково убийство

от Сливен и на Ервин Врекер от Амстердам, свързани с разстрела на Константин Димитров – Самоковеца.Дори е проучвано дали не е замесен и Милчо Бонев – Бай Миле. Разследвана е и руска връзка в убийството.

Разпитани са над 100 свидетели. Покрай убийството на Илия Павлов ченгетата се разравят отново и около опита за покушение над него през далечната 1997 г. Тогава избухва бомба пред колата му на път за Бистрица. В нито една от тези различни посоки не са открити следи към убийството.

През март 2004 г. е спряно и делото за разстрела на Фатик. Той е убит на 19 август 2003 г.Криминалистите откриват сходни черти в почерка на убийците на Илия Павлов и Фатик. Дори е разследвана версия покушенията да са дело на една и съща банда. Този път сред заподозрените са Йосиф Йосифов от Костинброд и Асен Петров – Шаки. Проучвана е и версията, че е премахнат от конкуренти в амфетаминовия пазар, в който Фатик е смятан за лидер.

Неотдавна покрай разсекретени доклади на бившия американски посланик Джеймс Пардю, оповестени от „Уикилийкс“, стана ясно, че две от жертвите на поръчкови убийства в България през периода 2003- 2005 г. са били американски граждани. Единият е Дмитрий Минев, а другият – Илия Павлов.

Без развръзка е и убийството на Стоил Славов, който бе взривен в асансьор през 2005 г. По него са разпитани 64- ма свидетели. Няма резултат и от делата за покушениято на братята Васил и Георги Илиеви, на Евгени Стефанов – Женята и на още много други фигури от подземния свят.

Делата за поръчковите убийства са спрени или заради неразкрити извършители, или заради изтекъл срок на разледване.
Броят на поръчковите убийства, извършени срещу известни бизнесмени и босове на подземния свят по време на прехода, надхвърлят 60, но едва за 5- 6 от разследването е приключило.

Според криминалисти една от причините за неуспеха при разгадаването им е, че се работи по всеки случай отделно и няма координация между разследващите звена.

Неразкритите убийства пораждат всякакви предположения за поръчителя и извършителите. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Висши полицаи забранили Дарина Павлова да се разпитва за убийството на Илия

  1. Красимира Кръстева Отговор

    07.11.2018 в 10:35

    Аз съм им „тъпо дупе“ и искат да ме изтезават докато издъхна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *