Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Висши червени кръгове платили 1 млн. на Маргините за главата на Любен Гоцев

gocev1 млн. евро и лъвски пай от контрабанда на горива са обещали на Маргините хората, които поръчали ген. Любен Гоцев. Според информация от службите, бивши комунистически кръгове със силно лоби в БСП поискали смъртта на генерала от запаса, за да увеличат влиянието си в митниците. Маргините спазарили също да получат дял, ако покушението над Гоцев успее.

Оправдателната присъда на Красимир и Николай Маринови изненада всички, въпреки че не е чак толкова странно. Обвинението в поръчителство е доста трудно доказуемо. Освен това, хората, които наели Маргините да организират атентата срещу Любен Гоцев, по всяка вероятност също са дали едно

Маргините бяха оправдани

Маргините бяха оправдани

рамо на бившите сикаджии. Не е тайна, че всички силови групировки бяха създадени с благословията и ползваха опеката на висши червени партийни кръгове. Т. нар.мафиотски босове са били просто марионетки на много по- могъщи от тях политически сили.

Поръчетилството на разстрела на ген. Любен Гоцев е дошло от кръговете на неговата си партия. От същите хора, които убиха Андрей Луканов, в чието правителство Гоцев беше вътрешен министър. Боричкането в червените редици за надмощие в митниците тлее от дълги години. Гоцев по всяка вероятност е използвал връзките си, за да прикрива противоположната страна.

Генералът е трябвало да бъде ликвидиран през 2005г. от наемниците на Маргините. Гоцев всяка сутрин си купувал вестник от бутка близо до дома му. Именно в този момент е бил замислен разстрела му. Точно този ден обаче, убийците напразно го чакали. Генералът така и не се появил. Това едва ли е била щастлива случайност. Може би просто е имал информация за готвеното му покушение. Защото и през следващите дни също не си подава носа от дома си. След около 10- дневно дебнене, заповедта за стрелбата се отлага временно.

Скоро след проваленият атентат обаче, на 25 октомври 2005 е убит банкерът Емил Кюлев. Дни след разстрела му, Маргините са арестувани.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *