Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Висшето образование удължава живота

Висшистите живеят по – дълго

Нивото на образование оказва огромно влияние върху продължителността на живот, показват изводите от последното изследване на центъра за статистика на здравето в САЩ. Според окончателните данни, хората с висше или полувисше образование, живеят с по девет години повече от по – неуките си съграждани.

Според изследването, мъжете завършили висше образование, изкарват средно по 81 години, докато тези с по – ниска квалификация доживяват едва до 72 годишна възраст. Същата тенденция се забелязва и при жените, където висшистките удържат до 85 години, а ниско образованите до 77.

Висшистите живеят по – дълго

Учените дават логично обяснение на тази зависимост. Според тях по – голямата продължителност на живот сред образованите се дължи най – вече на факта, че по интелигентните се грижат повече за здравето си. Например, над тридесет процента от тези със средно образование са страстни пушачи, докато при завършилите бакалавърска степен, употребяващите тютюн са една 9 %.

Друга основна причина е, че възнагражденията на образованите граждани по принцип са по – високи и това им дава възможност да си позволяват услугите на по – добри медици, както и по – здравословен начин на живот като цяло. Голяма роля играел и стресът в живота, който при висшистите също е в по – малка степен.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *