Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ВИС и СИК са клонове на една и съща фирма

piastoletСиловите групировки ВИС и СИК никога не са били врагове, защото бяха създадени от една и съща ръка. Думите са на самия Младен Михалев – Маджо. Днес е повече от сигурно, че съществува гореща връзка между държавата и престъпния свят. Доказателствата плахо се появяваха през годините, докато накрая истината не лъсна, по- злокобна от всякога – най- големите бандити на прехода са били нещатни служители към НСС, поради което не били разработвани от службите.

Убийствата на знакови фигури от ъндърграунда също не са плод на гангстерски войни, както беше удобно да се говори. Ликвидирането на хора като Самоковеца, Доктора или Георги Илиев, са по- скоро политически акт, отколкото мафиотско разчистване на сметки. Богопомазаните момчета – борчета, на които някой им връчва куфарче с пари и

Самоковеца беше убит на площад "Дам"

Самоковеца беше убит на площад "Дам"

бизнес ниша- неминуемо в един момент се самозабравят и започват да се целят по- високо, отколкото им е позволено. Тогава ги ликвидират и дават овакантеното място на мафиотски бос на някой послушко.

вис сикЗащо беше ликвидиран Косьо Самоковеца? Картофеният бос си позволява да излезе от коловоза, в който са го вкарали. В един момент решава да влезе в международния оръжеен бизнес. Прави сделки със Северна Корея, което навлича гнева на световната общност върху страната ни. За гафа Самоковеца плаща с живота си.

Колегата му, Иван Тодоров – Доктора пък се заиграва със семейството на бившия сръбски диктатор Слободан Милошевич, и най- вече със сина му. Убийството на

Доктора знаеше прекалено много

Доктора знаеше прекалено много

Доктора предотврати огромен международен скандал по време на процеса срещу Милошевич – защо мръсни пари от българска контрабанда са отивали за войната в Сърбия.

Смъртта на висаджийския бос Васил Илиев също била поръчана от доста високо ниво. Братът на Георги Илиев решава да си основе банка – Осоговска банка, където да върти парите на групировката си. Идеята му се осъществява, след като подкупва важни

Васил и Георги Илиеви

Васил и Георги Илиеви

служители в БНБ. Ден след получаването на лиценза – Васил Илиев е убит.

Списъкът с разстрели по политически причини е дълъг и все на хора, поръчани уж от конкурентна групировка.Тази теза обаче никога няма да стане особено популярна, никога няма да се лансира като водеща, защото е доста неудобна, меко казано.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *