Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Виртуални измамници точат дебитни карти чрез реклами на витамини

izmamaИнтернет мошеници измислили нова схема за източване на дебитни карти. Виртуалното пространство е залято от реклами на младежи, напомпали мускулите си със специални хранителни добавки. Без упражнения за три седмици човек става като Херкулес. Истината е, че измамниците гледат само как да се доберат до номерата на кредитни или дебитни карти.

По такъв вид реклами най – много могат да се зарибят пуберите и крадците знаят много добре това. Подрастващите биха постъпили съвсем наивно и биха дали кода на банковата си сметка. Затова те са основната таргет група.

На рекламата има две снимки за момче, уж от София – преди и след подсилващите витамини. Отпуснатото тяло се е превърнало в анатомичен атлас на мускулите. Само за няколко kartiседмици, без никакво физическо натоварване. Хранителните добавки се доставят срещу 2,5 евро, а иначе нищо не струват! Производителите им просто искали да се отърват от стоката си. Целта обаче е да получат достъп до банковата сметка на жертвата и да я източат. На записалия се в списъка се изпраща съобщение, в което го уведомяват, че има членски внос от 10 евро, а после през известен период от време ще ти пращат витамини за 15 евро. След няколко седмици, от сметката вече са изчезнали няколко стотака.

Все пак мошениците пращат хранителните добавки. Няма обаче никакво описание нито на съдържанието, нито на начина на употреба. По времето, когато пристига пратката, от картата вече липсва трицифрена сума. Единственото спасение е да сигнализирате в банката веднага след регистрацията за добавките. Този вид престъпления са неразкриваеми или много трудно доказуеми, така че ако не се усетите навреме, няма кой да ви търси правата после.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *