Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Виртуален черен дроб спасява от тумори

 

Виртуален черен дроб спасява от тумори

Изглежда, че виртуален черен дроб ще се окаже дълго търсеното ключе, което да осигури на хората спасение от опасните тумори. Този метод е разработен от група иновативни учени, които чрез технологичния метод ще помогнат на хирурзите да установят,  какъв точно е размерът и къде се намира злокачественото образувание на черния дроб на  даден пациент.  Уникалната технологична разработка е дело на екип от френски, германски, британски и швейцарски учени. Методът е разработван в продължение на 3 години с помощта на европейска субсидия в размер на 3.6 млн. евро като цялата стойност на проекта възлиза на 5.4 млн. евро.

Хирурзите вече ще могат да се справят много по-добре в операционната…

Специфичното при технологията виртуален черен дроб е, че тя е индивидуална за всеки пациент, тъй като се задейства от снимките на различни тумори, направени с ренгтен.  Според учените сега повече хора с чернодробни заболявания ще имат шанс за нов живот, защото вероятността операцията им да е успешна се увеличава значително.

Европейските учени са категорични, че чрез новата технология хирурзите най – сетне ще получат нужната яснота относно всички необходими особености и невидими до момента възможни усложнения свързани с даден тумор на черния дроб,  за да извършат по – възможно най – добрият и успешен начин нужната и дори в много случаи животоспасяваща операция.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *